štvrtok 24. januára 2013

Šťavnatý ananásový koláč


CESTO :
400 g polohrubej múky
180 g mletého cukru
2 vajcia
prášok do pečiva
1 konzerva ananásu

Vymiešame si vajíčka s cukrom , pridáme múku , 
prášok do pečiva , ananásovú šťavu
a na menšie kúsky pokrájaný ananás .
Pečieme do zlatista .

PLNKA :
33% šľahačková smotana (250 ml)
50 g masla
100 g kokosu
100 g pomletých orechov
100 g cukru
trošku rumu

Všetko spolu zmiešame v malom hrnci , chvíľu povaríme
a rozotrieme na ešte teplé upečené cesto .
Môžeme posypať postrúhanou čokoládou .


12 komentárov:

  1. Tento kolac je vyborny, pozname ho ako "mexicky svadobny kolac" :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Veru fajnotka, poznáme ho tiež :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dakujem za vynikajuci recept, chuti kazdemu :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. mnam, musim vyskusat.Kolacik vyzera lakavo.MNAM,MNAMUSKY.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ja by som,tiez rada mala takyto veb o vareni.Rada varim,som aj vyucena kucharka.Jedla si aj fotim.KED NIECO DOBRE UVARIM,A MOJEJ RODINE TO CHUTI,MAM ,ZTOHO RADOST.TAKY PRIJEMNY POCIT.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Takýto blog je veľmi jednoduché vytvoriť ... je to dobrý pomocník.
      Zošit s receptami sa mi vždy nikde zapatroší, a takto s fotkami je to oveľa lepšie ;-)

      Odstrániť
  6. Na aky plech je to recept? Velky ci nieco mensie? Casto sa takto oklamem =( Raz je to tak, raz tak. Inak ho prave peciem =)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ak píšete recept, tak základ je poriadne vstupné informácie...plech rozmer...teplota a čas pečenia...či to si máme vycucať z prsta ?

    OdpovedaťOdstrániť