utorok 22. januára 2013

Voňavý jesenný koláč

Krehký tvarohový so slivkami z ražnej múky

Cesto :
350 g ražnej múky
250 g masla (zmäknuté)
100 g práškového cukru
1 vajce
1/2 ČL škorice
prášok do pečiva
citrónová kôra

Vypracujeme cesto a odložíme na 1/2 hodinku do chladničky .
Po vychladení si z cesta odoberieme 1/3 na zdobenie ,
zvyšok vyvaľkáme na okrúhly plech .

Potrieme slivkovým džemom (lekvárom) ...

... tvarohom zmiešaným s cukrom , vanilkovým cukrom ,
citrónovou kôrou a kúskom masla
a navrch poukladáme vykôstkované slivky .

Z odloženej tretinky cesta si "vyrobíme" pásiky
a poukladáme ich do mriežky .
No a šup s ním do rúry !


Ražná múka má takú zvláštnu drsnú chuť
a tomuto lineckému cestu dodala úplne iný rozmer .
Stojí za to vyskúšať ju . 
Väčšinou sa používa na pečenie chleba .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára