Krehký tvarohový so slivkami z ražnej múky
Cesto :
350 g ražnej múky
250 g masla (zmäknuté)
100 g práškového cukru
1 vajce
1/2 ČL škorice
prášok do pečiva
citrónová kôra
Vypracujeme cesto a odložíme na 1/2 hodinku do chladničky .
Po vychladení si z cesta odoberieme 1/3 na zdobenie ,
zvyšok vyvaľkáme na okrúhly plech .
Potrieme slivkovým džemom (lekvárom) ...
... tvarohom zmiešaným s cukrom , vanilkovým cukrom ,
citrónovou kôrou a kúskom masla
a navrch poukladáme vykôstkované slivky .
Z odloženej tretinky cesta si "vyrobíme" pásiky
a poukladáme ich do mriežky .
No a šup s ním do rúry !
Ražná múka má takú zvláštnu drsnú chuť
a tomuto lineckému cestu dodala úplne iný rozmer .
Stojí za to vyskúšať ju .
Väčšinou sa používa na pečenie chleba .
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára