utorok 9. apríla 2013

Koláče so želatínou

Tie sú u nás najobľúbenejšie .
Sú osviežujúce a dajú sa urobiť z rôzneho ovocia .

Postup je úplne jednoduchý .
Upečieme si piškótové cesto .
Tmavé alebo svetlé , na aké máme chuť.

Na cesto vylejeme kyslú smotanu (2-3 ks) s cukrom
a vanilkovým cukrom .
Niekedy dávam jemný tvaroh s kyslou smotanou .
Alebo pridám ešte vyšľahanú sladkú smotanu .

Nachystáme si ovocie ...

... a poukladáme na plnku .

Kým sa nám pečie piškóta , uvaríme si želatínu .

Potrebujeme 7 dl ovocnej šťavy a 1 Zlatý klas .
V tomto prípade som použila čerstvé ovocie , nie kompót , 
takže ako šťavu som použila malinový sirup a vodu .
Pomer si musí "vychytať" každý sám :)
V podstate vlastne uvaríme priehľadný puding :o)

Necháme ho trošku vychladnúť a opatrne vylejeme na ovocie .

Koláč necháme poriadne stuhnúť .

*************************************************
Tu máme banánovú verziu ...
Opäť čerstvé ovocie .
Na želatínu som použila banánový džús .

**************************************************
So zaváranými broskyňami .

Želatínu urobíme z kompótovej šťavy , ktorá nám zostala .
Ale keďže jej nie je toľko , do 7 dl dolejeme ešte
vodu a broskyňový sirup .

Najčastejšie však robím čučoriedkový .
Chutí výborne a má krásnu farbu :D

Jediné ovocie , ktorému by som sa pri tomto koláči
vyhla je kivi . Keď som ho poliala tou horúcou želatínou ,
ZHORKLO ...