Tie sú u nás najobľúbenejšie .
Sú osviežujúce a dajú sa urobiť z rôzneho ovocia .
Postup je úplne jednoduchý .
Upečieme si piškótové cesto .
Tmavé alebo svetlé , na aké máme chuť.
Na cesto vylejeme kyslú smotanu (2-3 ks) s cukrom
a vanilkovým cukrom .
Niekedy dávam jemný tvaroh s kyslou smotanou .
Alebo pridám ešte vyšľahanú sladkú smotanu .
Nachystáme si ovocie ...
... a poukladáme na plnku .
Kým sa nám pečie piškóta , uvaríme si želatínu .
Potrebujeme 7 dl ovocnej šťavy a 1 Zlatý klas .
V tomto prípade som použila čerstvé ovocie , nie kompót ,
takže ako šťavu som použila malinový sirup a vodu .
Pomer si musí "vychytať" každý sám :)
V podstate vlastne uvaríme priehľadný puding :o)
Necháme ho trošku vychladnúť a opatrne vylejeme na ovocie .
Koláč necháme poriadne stuhnúť .
*************************************************
Tu máme banánovú verziu ...
Opäť čerstvé ovocie .
Na želatínu som použila banánový džús .
**************************************************
So zaváranými broskyňami .
Želatínu urobíme z kompótovej šťavy , ktorá nám zostala .
Ale keďže jej nie je toľko , do 7 dl dolejeme ešte
vodu a broskyňový sirup .
Najčastejšie však robím čučoriedkový .
Chutí výborne a má krásnu farbu :D
Jediné ovocie , ktorému by som sa pri tomto koláči
vyhla je kivi . Keď som ho poliala tou horúcou želatínou ,
ZHORKLO ...