Potrebujeme :
mäsko z diviaka
(napr. karé alebo čo je k dispozícii :D ...)
šampiňóny
cibuľa
cesnak
čierne korenie
grilovacie korenie
soľ , olej
strúhanka
horčica
pivo
Nie je nutné použiť divinu , obyčajné bravčové je tiež super .
Mäso si narežeme na plátky . Môžeme vyklepať.
(Ja som nevyklepávala - chcela som riadne hrubé kusy ...)
Osolíme a okoreníme .
Potrieme horčicou a obalíme v strúhanke.
Nakrájame si šampiňóny , cibuľu a cesnak .
Množstvá zámerne nepíšem , pretože každý to rád inak :D
Polovicu navrstvíme na plech .
Môžeme trošku posoliť a posypať drvenou rascou .
Mäso opražíme z oboch strán na oleji ...
... naukladáme na plech aj s výpekom
a posypeme druhou polovicou
šampiňónov , cibuľky a cesnaku .
Podlejeme pivom - ja som použila nealkoholické
(iné sme nemali hi-hi).
Prvýkrát som použila asi len 2 dl , pretože som robila
malé množstvo , ale ďalší raz som to zaliala celým .
Zakryjeme alobalom a dáme dusiť do rúry na 200°C
asi na hodinu .
Potom odokryjeme a necháme ešte 10-15 minút zapiecť .
Je to fantastické k zemiakovej kaši .
Nepodarilo sa mi to odfotiť naservírované ...
:)))
Recept nie je môj , bola som inšpirovaná Adriankou .
Samozrejme - trošku som si ho upravila ;)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára