piatok 25. októbra 2013

Bublanina z celozrnnej múky

Ingrediencie:
čerešňový kompót
5 vajec
250g celozrnnej múky
1/2 prášku do pečiva
200g hnedého cukru
2 PL vanilkového cukru
125 ml sladkej smotany 33%
125 ml SLNEČNICOVÉHO OLEJA lisovaného za studena


Kto nemá rád slnečnicu alebo jej vôňu, tento olej neodporúčam.
Je veľmi výrazný ...
/stačí ho vymeniť za obyčajný rafinovaný olej/

Žĺtka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do peny.
Prilejeme olej a smotanu, prisypeme múku a PDP, dobre vymiešame.
Zľahka vmiešame tuhý sneh z bielok.
Cesto vylejeme na vopred vymastený a vysypaný plech
a poukladáme naň precedené čerešne.

Pečieme cca 15 minút pri 200°C.


1 komentár:

  1. Srdečná vďaka, ale momentálne nemám záujem. Tento blog je viac-menej môj osobný receptár, aj keď už síce má svojich členov či fanúšikov :)

    OdpovedaťOdstrániť